Schrijnwerkerij

Een doortimmerde aanpak

De veertig man sterke equipe van de schrijnwerkerij produceert en plaatst binnen- en buitenschrijnwerk op maat. Dit team werkt als een aparte business unit binnen het bedrijf. Voor iedere opdracht maakt de schrijnwerkerij vooraf een offerte, die wordt vergeleken met offertes van externe leveranciers. Op die manier biedt Cordeel zijn klanten het beste van twee werelden: scherpe prijzen en de flexbiliteit en kwaliteit van een interne leverancier.

Specialismen

De firma Cordeel begon ooit als een meubelmakerij. Dat verklaart voor een deel de kwaliteit van het werk dat de schrijnwerkerij steeds aflevert. Specialismen zijn binnendeuren en –ramen, houten wandbekledingen, venstertabletten, gordijnkasten en exclusief maatmeubilair. Er worden zowel plaatmateriaal als diverse massieve houtsoorten verwerkt. Gipswandconstructies maken wij bij voorkeur zelf indien nauwe toleranties noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld voor de integratie van maatmeubilair achteraf.

Flexibel en open voor de klant

De schrijnwerkerij van Cordeel is uitstekend geoutilleerd en levert zowel grote series af als unieke stukken. Alles is er berekend op flexibiliteit, kwaliteit en efficiëntie. Regelmatig krijgt de schrijnwerkerij klanten over de vloer. Dat gebeurt vooral bij de productie van maatmeubilair en de inrichting van appartementen. Maar ook met architecten is er vaak overleg. Onze inbreng werkt doorgaans stimulerend op het werk van de vormgevers en leidt vaak tot kostenbesparingen. Daarom houden wij de communicatielijnen met onze opdrachtgevers steeds open.

Een gestroomlijnd proces

De schrijnwerkerij van Cordeel is ISO-gecertificeerd. Het hele proces van bestek tot installatie verloopt dan ook efficiënt en gestroomlijnd. Zodra de schrijnwerkerij over de ontwerpplannen beschikt, wordt een offerte opgesteld. Wanneer een order geplaatst is, wordt in de schrijnwerkerij een dossierbeheerder aangesteld die waakt over de timing en de technische en financiële afhandeling van het project. Hij is ook de vaste gesprekspartner van de algemene projectleider.

De uitvoering van de order begint met het uittekenen van de detailplannen. Zodra de projectleider ze heeft goedgekeurd, worden de nodige materialen besteld en kan de productie beginnen. Alle afgewerkte stukken die het atelier verlaten, worden vervolgens op de bouwplaats geïnstalleerd.

Qua binnenschrijnwerk produceert en plaatst de schrijnwerkerij:
• Houten binnendeuren en –ramen (inclusief brand- en geluidwerende types)
• Houten wandbekledingen
• Meubilair in MDF en massief hout, al dan niet gelakt
• Meubilair bekleed met houtfineer of melaminefilm
• Gordijnkasten, raamtabletten en plinten
• Massieve traptreden

Qua buitenschrijnwerk produceert en plaatst de schrijnwerkerij:
• Houten buitendeuren en – ramen (inclusief brand- en geluidwerende types)
• Gevelbekledingen in hout en diverse plaatmaterialen (inclusief het aanbrengen van isolatie en dampfolies)
• Massieve houten vloerbekleding voor terrassen
• In mindere mate ook algemene dakconstructies (dragende structuur en isolatie, geen dakdichting)