Prefab beton

Complexe prefabelementen uit hoogwaardig beton

De afdeling prefabbeton van Cordeel produceert diverse prefabelementen, zoals kolommen, balken, putten, rechte trappen en draaitrappen, balkons en gevelelementen. Daar komen behoorlijk wat vakkennis en handwerk bij kijken. De afdeling slaagt erin vlot in te spelen op de vraag van de klanten en tegelijk aan de hoogste kwaliteitsstandaarden te voldoen. Dat valt onder meer te verklaren door de nauwe samenwerking met andere inhouse business units van Cordeel, waaronder de schrijnwerkerij en de ijzervlechterij.

Kleuren en klassen

Bij Cordeel gebruiken wij verscheidene betonsoorten in diverse sterkte- en milieuklassen. Onze klanten hebben de keuze uit o.a. rood, wit, zwart of standaard grijs beton. Om het gewone beton te verdichten, worden de prefabelementen mechanisch getrild op triltafels. Voor betonelementen die altijd in het zicht moeten blijven, werkt Cordeel met zelfverdichtend materiaal. Dat garandeert een egaler en gladder uiterlijk.

Komo, Benor en CE

De afdeling prefab-beton beschikt over een eigen kwaliteitslabels. Daar onderwerpen wij het beton, dat wij van verschillende leveranciers betrekken, aan strenge drukproeven. Dat is de enige manier om de bouwprestaties te controleren.

Bovendien wordt het prefabatelier van Cordeel maandelijks beoordeeld door geaccrediteerde KOMO-certificerende instellingen. KOMO is het Nederlands keurmerk dat de bouwprestaties van prefabelementen garandeert.

De producten van Cordeel zijn bovendien ook CE-gecertificeerd. CE is een productmarkering die garandeert dat een product is getest volgens strikte Europese normen.