IJzervlechterij & gewapend beton

Flexibele productie van wapeningselementen

Cordeel beschikt zowel in haar vestiging in Temse als in Hoeselt over een eigen ijzervlechterij. Deze afdeling snijdt wapeningsijzers en –staven op maat en verwerkt ze tot wapeningselementen en –korven voor de (prefab)betonconstructie.

Een interne ijzervlechterij biedt extra flexibiliteit omdat de productie van wapeningselementen naadloos kan worden afgestemd op het verloop van de werkzaamheden op de bouwplaats zelf. Dat versnelt uiteraard het bouwproces.

Voor bouwplaats of prefab-atelier

De ijzervlechterij koopt wapeningsijzer en wapeningsstaven, snijdt het materiaal op maat en stelt er diverse wapeningselementen en –korven mee samen. Een deel van die elementen is bestemd voor de eigen prefab-afdeling waar zowel eenvoudige als complexe betonelementen worden geproduceerd. Andere wapeningselementen worden meteen naar de bouwplaatsen gebracht, waar ze ter plekke worden gebruikt in de betonconstructie.

Optimale productieplanning

De ijzervlechterij is uitstekend toegerust met state-of-the-art apparatuur en dat is ook nodig, want snelheid en flexibiliteit zijn de belangrijkste bestaansredenen van de ijzervlechterij.

Externe producenten van wapeningselementen en –korven werken hun orders af volgens een strakke planning die is ingegeven door hun eigen productielogica, maar bij Cordeel werken wij steeds in nauw overleg met de collega’s op de bouwplaats. Indien nodig, passen wij onze productieplanning meteen aan om steeds een vlot verloop van de werkzaamheden op de bouwplaats te garanderen.

Concurrentiële prijsstrategie

Ieder project van de interne ijzervlechterij van Cordeel begint met een studie van de ontwerpplannen en het opmaken van een offerte. Zodra de bestelling definitief is toegekend, wordt in de ijzervlechterij een dossierbeheerder aangesteld die waakt over de timing en de technische en financiële afhandeling van het project. Hij is ook de vaste gesprekspartner van de algemene projectleider.

De eigenlijke uitvoering van het order begint met het uittekenen van de detailplannen. Nadat de projectleider ze heeft goedgekeurd, wordt het nodige staal besteld en begint de productie.